Δελτια Tυπου, Επικαιροτητα

Η ανατροπή στην περιφέρεια είναι ζήτημα ζωής

D_GEORGIASΥπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, το νοσοκομείο Κρεστένων και άλλους φορείς επισκέφθηκε ο Β. Χατζηλάμπρου

Την Ηλεία επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη και κλιμάκιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας.
Ο Β. Χατζηλάμπρου ξεκίνησε την περιοδεία μιλώντας στο ραδιοφωνικό αέρα της ΕΡΑ Πύργου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και την πολιτική σημασία των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και στη συνέχεια είχε συνάντηση στο νοσοκομείο με το Σύλλογο Νεφροπαθών και τον διοικητή του νοσοκομείου για το φλέγον ζήτημα των φίλτρων.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και τη Διεύθυνση Γεωργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ συναντήθηκε και συζήτησε με το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας καθώς και το συντονιστικό των 5μηνιτών εργαζόμενων των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, για τα προβλήματα, την απαξίωση του δυναμικού αλλά και το φόβο των διαθεσιμοτήτων στη δημόσια διοίκηση.
Λόγω της έκτακτης τροπολογίας που, κυριολεκτικά νύχτα, προσπάθησε προχθές να εισαγάγει ο υπουργός Υγείας και αφορά το κλείσιμο του νοσοκομείου Κρεστένων και Θώρακος της Πάτρας, ο Β. Χατζηλάμπρου μετέβη στη συνέχεια στην Κρέστενα, όπου και συζήτησε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
«Σήμερα βιώνουμε στην Ελλάδα αυτό που διαβάζαμε άλλοτε για χώρες, όπως η Ουγγαρία, από τις οποίες πέρασε το ΔΝΤ. Το προσδόκιμο ζωής πέφτει, γεγονός που σχετίζεται με την παιδική θνησιμότητα, τον τρόπο που διαβιεί ο κόσμος, γιατί κλείνουν μονάδες υγείας, γιατί υπάρχουν 3.000.000 εκατομμύρια ανασφάλιστοι που δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη και στην υγεία» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Για να συνεχίσει: «Μιλάμε για μια άλλη σχέση με τους πολίτες, είναι και αυτό στοιχείο της ανατροπής. Δεν μπορείς να είσαι το γραναζάκι των “από πάνω” και οι “από κάτω”, οι πολίτες της περιφέρειάς σου να μην έχουν δουλειά, να μην έχουν υγεία, βασικά πράγματα στη ζωή, κι εσύ να λες “φτάνω ώς εδώ”. Η ανατροπή για την οποία κάνουμε λόγο είναι επί της ουσίας ζήτημα ζωής. Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας».

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com