Δελτια Tυπου, Επικαιροτητα

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία από το ΤΑΙΠΕΔ

Χωρίς την κινητοποίησή μας, σήμερα θα είναι το Μάτι, αύριο το λιμάνι της Πάτρας και του Αιγίου όπου θα δούμε το “επωλήθη”

Χωρίς την κινητοποίησή μας, σήμερα θα είναι το Μάτι, αύριο το λιμάνι της Πάτρας και του Αιγίου όπου θα δούμε το “επωλήθη”

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγίου παρευρέθηκε χθες ο Β. Χατζηλάμπρου

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγίου παρευρέθηκε χθες ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου, κατά την ημερήσια διάταξη της οποίας συζητήθηκε το πέρασμα δημόσιας περιουσίας (γη και ανίκητα), που βρίσκεται εντός του ορίου του Δήμου Αιγιάλειας, στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ο Β. Χατζηλάμπρου, κατά την παρέμβασή του, ενημέρωσε το σώμα για τη δημόσια περιουσία που έχει ήδη εγγραφεί στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς και για τη δημόσια γη που εγγράφηκε στο Ταμείο, πρόσφατα, με το ΦΕΚ της 30/5/2014 (εκτάσεις σε Πλάτανο, Ροδοδάφνη, Κριό Ακράτας, καθώς και η περιοχή της Αλυκής), υπογραμμίζοντας ότι το γενικό σχέδιο της συγκυβέρνησης είναι το άνευ όρων ξεπούλημα.
«Μερίμνησαν ώστε οι άνθρωποι αυτοί να λάβουν προκαταβολικά ασυλία για ό,τι κάνουν. Να έχουν το ελεύθερο να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία και να μην θεωρείται αδίκημα. Εδώ και μήνες ψήφισαν τη σχετική διάταξη στη Βουλή» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει: «Μην περιμένουμε να μας δείξουν τα δόντια τους, το κάνουν ήδη. Στα σχέδιά τους είναι ακόμα και η εγγραφή ποταμών, αναφέρουν τον Βουραϊκό, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν. […] Να έχουμε, επίσης, στο νου μας ότι τόσο η χρήση γης όσο και η αξία της γης για τις περιοχές που έχουν μπει στο στόχαστρο θα αλλάξουν, και δεν πρόκειται να σεβαστούν τίποτε, ούτε προστατευόμενες περιοχές ούτε διεθνείς περιβαλλοντικές συνθήκες».


Ο Β. Χατζηλάμπρου κατέληξε: «Η αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία. Είναι βασικό οι δήμαρχοι της Αχαΐας αλλά και όλης της Δυτικής Ελλάδας –όπου υπάρχουν 91 καταγραφές για να περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ–, η περιφέρεια να προχωρήσουν συντονισμένα σε πλατιά ενημέρωση των πολιτών, να γίνει σαφές στον κόσμο τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν στις τοπικές αντιστάσεις για να μην περάσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να χρησιμοποιήσουν κάθε νομικό μέσο που είναι διαθέσιμο. Χωρίς την κινητοποίησή μας, σήμερα θα είναι το Μάτι, αύριο το λιμάνι της Πάτρας και του Αιγίου όπου θα δούμε το “επωλήθη”».

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: