Βουλη, Κοινοβουλευτικος ελεγχος-ερωτησεις

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους της εταιρείας «Πανόπουλος – Διανομές Τύπου Α.Ε.»;

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΘΕΜΑ: Αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας «Πανόπουλος – Διανομές Τύπου Α.Ε.»

02/07/2014

Η εταιρεία «Πανόπουλος – Διανομές Τύπου Α.Ε.» αποτελούσε αντιπρόσωπο του πρακτορείου «ΑΡΓΟΣ Α.Ε.» για τη διακίνηση του Τύπου στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου μοιράστηκε στα σημεία πώλησης Τύπου ένα ενημερωτικό σημείωμα από την πλευρά της εταιρείας «ΑΡΓΟΣ Α.Ε.», με το οποίο ενημέρωνε τους πωλητές Τύπου να μη συνεχίσουν τις οικονομικές συναλλαγές με την εταιρεία «Πανόπουλος – Διανομές Τύπου Α.Ε.»», με αποτέλεσμα την επιστροφή των λογαριασμών. Την επομένη δεν έγινε διανομή Τύπου από την «Πανόπουλος – Διανομές Τύπου Α.Ε.» και η εταιρεία υποχρέωσε τους εργαζόμενους σε αναγκαστική άδεια.
Μετά τη λήξη των αδειών τους, οι εργαζόμενοι βρήκαν την επιχείρηση κλειστή. Η εταιρεία αρνούνταν να αποδεχτεί τις υπηρεσίες τους χωρίς να έχει τους εγχειρίσει τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας τους και χωρίς να έχει καταβάλλει τις -κατά το νόμο προβλεπόμενες- αποζημιώσεις απόλυσης. Ακόμα και μετά τη λήξη των αναγκαστικών αδειών, δεν κοινοποιήθηκαν στους εργαζόμενους ούτε οι έγγραφες καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας τους ούτε καταβλήθηκε σε αυτούς καμία αποζημίωση παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.
Επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι η εταιρεία «Πανόπουλος – Διανομές Τύπου Α.Ε.» προχωράει σε μεταβιβάσεις περουσιακών στοιχείων, κινητών και ακίνητων, προς την «ΑΡΓΟΣ Α.Ε.» και έχει προχωρήσει σε αλλαγή του καταστατικού της εταιρείας.
Επειδή οι απολύσεις χωρίς την έγγραφη κοινοποίησή τους και χωρίς την καταβολή αποζημίωσης είναι παράνομες και άκυρες.
Επειδή είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση για το εργασιακό τους μέλλον.
Ερωτάται ο υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το υπουργείο που εποπτεύει προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Πανόπουλος – Διανομές Τύπου Α.Ε.», να σταματήσει η καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και οι παράνομες και αντεργατικές εργοδοτικές πρακτικές;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Κανελλοπούλου Ανδρέα Μαρία
Στρατούλης Ιωάννη Δημήτριος
Χατζηλάμπρου Σάββα Βασίλειος

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: