Βουλη, Κοινοβουλευτικος ελεγχος-ερωτησεις

Καθυστέρηση στην εκλογή Οργάνου Διοίκησης στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση στην εκλογή Μονομελούς Οργάνου Διοίκησης στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

17/10/2014

Ενάμιση χρόνο μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» που ως συνέπειά του εφαρμόστηκαν συγχωνεύσεις/καταργήσεις Ιδρυμάτων, Σχολών και Τμημάτων, διαπιστώνονται τεράστια προβλήματα λειτουργίας στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στους φοιτητές και το επιστημονικό προσωπικό τους.
Η Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας είχε ανατεθεί προσωρινά μέχρι 30 Νοεμβρίου 2013 στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας, σύμφωνα με το Π.Δ. 94/2013 της συγχώνευσης των ΤΕΙ Πατρών και ΤΕΙ.
Εντός της παραπάνω ημερομηνίας, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου (Πρύτανη) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Έκτοτε, το αντίστοιχο εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν είχε προχωρήσει καν στην Προκήρυξη για την Εκλογή νέου Πρόεδρου.
Το Συμβούλιο Ιδρύματος (Σ.Ι.) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας εκλέχτηκε με μεγάλη καθυστέρηση (ΦΕΚ 304/30-05-2014) και έκτοτε δεν έχει προβεί σε καμία νόμιμη ενέργεια για την εκλογή του Προέδρου. Με την αριθμ. πρωτ. 25905 στις 06/06/2014, το Συμβούλιο Ιδρύματος (Σ.Ι.) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προσκάλεσε σε εκδήλωση ενδιαφέροντος τα μέλη Ε.Π. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, για τη συμμετοχή σε τριμελή επιτροπή διενέργειας εκλογών, για την ανάδειξη του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Έκτοτε πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες απραξίας για την διενέργεια εκλογών και έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 9-10-2014 με την αριθμ. πρωτ. 47303, ο Πρόεδρος του Συμβούλιου Ιδρύματος προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος για υποβολή υποψηφιότητας για την θέση του Πρύτανη (Πρόεδρου) του Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας με καταλυτική ημερομηνία την 1/12/2014.
Είναι πλέον έκδηλο ότι υπάρχει μια εσκεμμένη και αναίτια καθυστέρηση.
Επειδή η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος ξεκινάει από τη Διοίκηση του Ιδρύματος.
Επειδή το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι αρκετά μεγάλο.
Επειδή ο νόμος 4009/2011 αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνος στην εφαρμογή του και υπονομεύει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Ερωτάται υπουργός:

  1. Προτίθεται να αποσύρει τις διατάξεις του νόμου 4009/2011, οι οποίες αφορούν την εκλογή των διοικητικών οργάνων και έχουν δημιουργήσει πλείστα προβλήματα στις διοικήσεις των ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα;
  2. Σχεδιάζει να κάνει ουσιαστικές αλλαγές στον ν. 4009/2011 ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τρόπο διοίκησης ώστε τα όργανα να εκλέγονται με καθολική συμμετοχή;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Βαρεμένος Βασιλείου Γεώργιος
Κανελλοπούλου Ανδρέα Μαρία
Κουράκης Στυλιανού Αναστάσιος (Τάσος)
Τριανταφύλλου Κωνσταντίνου Μαρία
Χατζηλάμπρου Σάββα Βασίλειος

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: