Δελτια Tυπου, Επικαιροτητα

Συνεχίζουν την καταστροφή των παραγωγικών μονάδων της χώρας

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

Τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ επισκέφτηκε χθες ο Β. Χατζηλάμπρου μαζί με κλιμάκιο των βουλευτών Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος συμμετείχε εκ μέρους της ΕΚΚΕ Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ στο κλιμάκιο των βουλευτών Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου, που συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, έκτασης 270 στρεμμάτων εκ των οποίων 66 στρέμματα δομημένου χώρου(!), όπου μίλησε με τους εργαζόμενους για τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Κατά τη συνέντευξη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν τις τεράστιες συνέπειες που έχει για τον παραγωγικό ιστό το ξεδόντιασμα και ξεπούλημα της ΕΛΒΟ. Από την πλευρά του, ο Β. Χατζηλάμπρου σημείωσε ότι η ιδιωτικοποίηση μία εκ των τριών αμυντικών βιομηχανιών της χώρας έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανεξαρτησία των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, είπε: «Καμία μέριμνα δεν υπάρχει για τις θέσεις εργαζομένων» και πρόσθεσε: «Δώσαμε στους εργαζόμενους να καταλάβουν ότι κάτω από ένα άλλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βοήθειας των βιομηχανιών αυτών, όταν οι δαπάνες που κάνουμε για εξοπλισμούς είναι μεγάλες, θα μπορούσαν να έχουν μέλλον οι εταιρίες αυτές».
Να σημειωθεί ότι, έπειτα από 40 χρόνια παραγωγικής λειτουργίας, η ΕΛΒΟ έχει μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης, με την εταιρεία Ernst & Young που έχει οριστεί από την κυβέρνηση ως ειδικός «εκκαθαριστής» να εκποιεί περιουσιακά στοιχεία της βιομηχανίας, να σχεδιάζει απολύσεις, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το προσωπικό του εργοστασίου, έχοντας ήδη από 13/10/2014 δημοσιεύσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος προς πώληση.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: