Δελτια Tυπου, Επικαιροτητα

ΕΑΒ: Κινδυνεύει να χαθεί η παραγωγική και κατασκευαστική ικανότητα της Αεροπορικής Βιομηχανίας

Η ΕΑΒ βρίσκεται σε ένα δύσκολο μονοπάτι με αβέβαιο μέλλον όσο οι μνημονιακές πολιτικές δεν της επιτρέπουν να αναπτυχθεί παραγωγικά και κυρίως δεν της επιτρέπουν να κάνει προσλήψεις

Η ΕΑΒ βρίσκεται σε ένα δύσκολο μονοπάτι με αβέβαιο μέλλον όσο οι μνημονιακές πολιτικές δεν της επιτρέπουν να αναπτυχθεί παραγωγικά και κυρίως δεν της επιτρέπουν να κάνει προσλήψεις

Επίσκεψη στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) πραγματοποίησε κλιμάκιο του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα επισκέφθηκε o βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΕΕΚΕ Άμυνας της Βουλής Βασίλης Χατζηλάμπρου μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θ. Δρίτσα, τον υπεύθυνο της ΕΕΚΕ Άμυνας Γ. Βαρεμένο και τα μέλη της Επιτροπής, βουλευτές Ελ. Αυλωνίτου, Α. Καλογερή και τον συντονιστή του τμήματος Άμυνας Ε. Κοκκορόγιαννη. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων, ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει προς και με τους εργαζόμενους της βιομηχανίας σε μεγάλη συγκέντρωση και τέλος να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις.

Η εικόνα που αποκόμισε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η ΕΑΒ βρίσκεται σε ένα δύσκολο μονοπάτι με αβέβαιο μέλλον όσο οι μνημονιακές πολιτικές δεν της επιτρέπουν να αναπτυχθεί παραγωγικά και κυρίως δεν της επιτρέπουν να κάνει προσλήψεις. Προσλήψεις προσωπικού, κυρίως τεχνικού και επιστημονικού, που θα έδιναν τη δυνατότητα στην εταιρεία να ανταποκριθεί σε παραγγελίες που θα έφερναν μόνο κέρδη και θα την καθιστούσαν βιώσιμη. Αντίθετα, παραγωγικό έργο και παραγγελίες δίνονται σήμερα σε εργολάβους εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
«Η τεχνογνωσία της εταιρείας την καθιστά πυλώνα για την πολεμική βιομηχανία αλλά και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, μιλώντας στους εργαζόμενους που γέμισαν το χώρο του εστιατορίου του εργοστασίου.
Παράλληλα σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Προϋπόθεση για μια τέτοια εξέλιξη είναι να αλλάξει η πολιτική κατάσταση γρήγορα. Κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη».
Κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους συζητήθηκαν ακόμη ζωτικά προβλήματα, όπως οι τεράστιες μισθολογικές περικοπές που επέφερε η καθιέρωση του «ενιαίου μισθολογίου», παρότι πρόκειται για παραγωγικούς εργαζόμενους, οι επικείμενες περικοπές από τις αρχές του 2015, η έλλειψη προσωπικού που αναγκάζει πολλούς να εργάζονται υπερωριακά με αμοιβή 2,5 ευρώ την ώρα κ.ά.
Οι με πολλές πιστοποιήσεις τεχνίτες –το πραγματικό κεφάλαιο της ΕΑΒ– κινδυνεύει να χαθεί και μαζί και η παραγωγική κατασκευαστική της ικανότητα.
Τέλος, κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική βιομηχανία, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην απεργία της 27ης Νοέμβρη και την ανάγκη οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ να μην σταματήσουν να διεκδικούν λύσεις, για τα μεγάλα κοινά προβλήματα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: