Δηλωσεις - Συνεντευξεις, Επικαιροτητα, Εκλογες 2015, Φακελοι

Η ανεργία θα παλευτεί γιατί είμαστε αποφασισμένοι

ergasiaΟ Β. Χατζηλάμπρου απαντά στο ερώτημα για την ανεργία που έθεσε η εφημερίδα Πελοπόννησος σε πέντε υποψήφιους βουλευτές της Αχαΐας

Π: Ακούμε πολλά για την ανεργία. Πιστεύετε ότι μπορεί πραγματικά να αντιμετωπιστεί στην περιοχή μας;

Η ανεργία στην Αχαΐα θα ανασχεθεί με μέτρα εδώ και τώρα και μέσω της γενικότερης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα σταματήσει την «αιμορραγία» στα χρήματα που πηγαίνουν σε χρέος και πιστωτές. Μέτρα που αφορούν το εδώ και τώρα είναι:

  1. Αλλαγή του αναπτυξιακού νόμου ώστε να συναρτάται με την απασχόληση.
  2. Τα προγράμματα επανακατάρτισης, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα έχουν ως προϋπόθεση την παραμονή συγκεκριμένου αριθμού ανθρώπων στην εργασία.
  3. Το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα ΤΕΙ να συνδεθούν με προγράμματα καινοτομίας, ώστε με εταιρικές συμπράξεις νέων επιστημόνων να δημιουργηθούν μικρές επιχειρήσεις – οδηγοί (leaders) στους κλάδους τους.
  4. Η διαφορετική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής θα επιτρέψει σε γρήγορο χρόνο να μπορούν να προσλάβουν έστω και έναν εργαζόμενο.

Το πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Επίσης, α. προσανατολίζει στην τυποποίηση και μεταποίηση στα αγροτικά προϊόντα δίνοντας προστιθέμενη αξία και «γεννώντας» θέσεις εργασίας, β. ενισχύει συνέργειες στον τουρισμό, ώστε ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να καταναλώνονται σε ξενοδοχεία, από τον επισκέπτη στο λιμάνι της Πάτρας, τον επισκέπτη θερινού και χειμερινού τουρισμού.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: