Αρθρα, Επικαιροτητα, Εκλογες 2015, Φακελοι

Να γίνει η υπόθεση της πολιτικής ανατροπής, υπόθεση του ίδιου του κόσμου

hatzilamproyΣυνέντευξη του Β. Χατζηλάμπρου στην κυριακάτικη Αυγή

1. Ποιο είναι το πολιτικό κλίμα και τα μηνύματα που παίρνετε στην περιοχή σας και ποιες οι προτεραιότητες που βάζετε ως υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο αγώνας για να είναι αυτοδύναμος ο λαός μετά τις 25 Γενάρη σημαίνει, στην Αχαΐα, ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγράψει ένα μεγάλο ποσοστό. Η προσπάθεια των δυνάμεων και πρωτίστως των υποψήφιων βουλευτών είναι να στηρίξουν, να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν κοινωνικές δυνάμεις έτσι ώστε τα μηνύματά μας να φτάσουν παντού.
Να γίνει η υπόθεση της πολιτικής ανατροπής, υπόθεση του ίδιου του κόσμου. Μονάχα έτσι θα φτάσουμε σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη, που δυσπιστεί, φοβάται, δειλιάζει. Μονάχα έτσι θα κάνουμε παντού γνωστό τι σημαίνουν τα μέτρα και το σχέδιο Σαμαρά και θα υπάρξει συναίσθηση για το τι δρόμο ανοίγει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Μονάχα έτσι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια που στήνονται από μηχανισμούς εκφοβισμού και εγκλωβισμού του κόσμου. Είμαστε αισιόδοξοι από το κλίμα, με συναίσθηση ότι θέλει πολλή δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, και αγωνιζόμαστε για μια καθαρή λύση στις εκλογές.

2. Ποια πρέπει να είναι τα πρώτα μέτρα και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας των πολιτών αποτελούν το «κλειδί» για τη μετεκλογική επιβεβαίωση της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία και την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα στην κατεύθυνση υπεράσπισης των αλλαγών που πρεσβεύουμε. Πάντα σε συνδυασμό με τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας κ.λπ., τα γρήγορα δείγματα γραφής που θα δώσουμε στο να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου είναι κομβικά. Αναφέρομαι, δηλαδή, στα μέτρα που αφορούν στη ρήξη με το πολιτικό σύστημα, με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

3. Κάνετε αποτίμηση του έργου σας ως βουλευτές.

Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ξεκινήσαμε με τους συντρόφους πριν από δύο χρόνια –όπως είναι λογικό– με γενικές αρχές και θέσεις και σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο να μπορούμε να έχουμε και να υποστηρίξουμε πολιτικές, δείχνοντας σε όλες τις τελευταίες προκλήσεις (Ουκρανία, Συρία, Κύπρος) ότι η ευρωατλαντική ευθυγράμμιση είναι σε διάσταση από την πολιτική που παίρνει ως μέτρο τα συμφέροντα της χώρας και της ειρήνης.
Η δουλειά που έγινε στα θέματα της Άμυνας, που είναι πιο συγκεκριμένα ο τομέας που συμμετέχω όλο αυτό το διάστημα, είναι πολυεπίπεδη. Αναδείξαμε και είχαμε παρέμβαση με ουσιαστικό τρόπο στα ζητήματα των εξοπλιστικών, στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Υπερασπιστήκαμε πρακτικά και εμπεριστατωμένα την αμυντική βιομηχανία (Όμιλος ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ), έχοντας σχέδιο ρεαλιστικό. Ήρθαμε σε κόντρα με την απαξίωση και τις ειλημμένες αποφάσεις για «λουκέτα». Μάθαμε, μελετήσαμε και κυρίως συνεργαστήκαμε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν τεχνογνωσία και άποψη για τις υπαρκτές δυνατότητες του κλάδου.
Αντίστοιχα, ακούσαμε και μάθαμε από τους ανθρώπους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μέχρι πρόσφατα μικρή σχέση και επαφή. Σήμερα με σημαντικό αριθμό αυτών των ανθρώπων υπάρχει μια προγραμματική, θα έλεγα, συμφωνία. Συμφωνία στη βάση της ανάγκης η Ελλάδα να είναι χώρα και όχι χώρος σε μια γκρίζα γεωπολιτική ζώνη. Στη βάση της θέσης ότι προϋπόθεση για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή είναι ο λαός μας να έχει υψηλό φρόνημα και οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι περήφανες και με αξιοπρέπεια.

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: