Αρθρα, Επικαιροτητα, Εκλογες 2015, Φακελοι

Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει υπόθεση του λαού μας

SYRIZAΖούμε ιστορικές στιγμές ως χώρα. Τα βλέμματα των εργαζόμενων και των αδύνατων της Ευρώπης είναι στραμμένα πάνω μας. Οι εκλογές της 25ης Γενάρη μπορούν να ανοίξουν έναν άλλο δρόμο για την πατρίδα μας. Έναν δρόμο αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, πραγματικής δημοκρατίας. Έναν δρόμο ελπίδας για το λαό μας, που επί πέντε χρόνια συνθλίβεται και περιθωριοποιείται. Μια νέα σελίδα περηφάνιας για την Ελλάδα, που έχει μετατραπεί σε χώρα – αποικία χρέους, σε χώρα πειραματόζωο.
Η λύση για τη χώρα είναι μια συνολική αλλαγή πολιτική. Που σημαίνει να συντριβεί το μνημονιακό μπλοκ και να είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Να πάρει μέτρα γρήγορα για την ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσει η οικονομία, να μπορούμε να ζούμε ως άνθρωποι στον τόπο μας. Για να συμβεί αυτό,

ο κόσμος πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να παλευτεί ο φόβος σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, άνθρωπο τον άνθρωπο. Να γίνει η υπόθεση της ανατροπής και της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ υπόθεση του λαού μας. Τώρα και μετά. Την επόμενη μέρα, δηλαδή, που θα καλεστούμε να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας χρειαζόμαστε το λαό δίπλα μας, ενεργό και συμμέτοχο.
Παράλληλα με τα πρώτα μέτρα για ανάσχεση της φτώχειας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αλλαγής του οικονομικού κλίματος, ως ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε από την πρώτη στιγμή να δώσουμε εξετάσεις με προτεραιότητα σε εκείνες τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες και κρίσιμες για τον τόπο.
Στις μεταρρυθμίσεις, δηλαδή, που στόχο έχουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Στα μέτρα που αφορούν στη ρήξη με το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Γιατί πολιτική αλλαγή σημαίνει, μεταξύ άλλων, αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου της κοινωνίας.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: