Αποστολες, Δελτια Tυπου, Επικαιροτητα, Φακελοι

Έχουμε δίπλα μας τον ελληνικό λαό και αυτό δίνει τεράστια πολιτική δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Β. Χατζηλάμπρου στο πάνελ του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ στην Τυνησία, στις θεματικές του οποίου συμμετείχαν βουλευτές από όλον τον κόσμο

Ο Β. Χατζηλάμπρου στο πάνελ του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ στην Τυνησία, στις θεματικές του οποίου συμμετείχαν βουλευτές από όλον τον κόσμο

Τεράστιο το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στην Τυνησία

Στην Τυνησία βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην πανεπιστημιούπολη της Τύνιδας.
Χθες το πρωί ο Βασίλης Χατζηλάμπρου μίλησε στο πάνελ του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ, στη θεματική «Αντιμετωπίζοντας το χρέος, μέσο για την επικυριαρχία στους λαούς», ενώ το απόγευμα συμμετείχε στο σεμινάριο/εκδήλωση που οργάνωσε το Transform με θέμα «Ποιος ο ρόλος της Μεσογείου, ανάμεσα σε Ευρώπη και Αφρική; Ποιες οι γεωπολιτικές προκλήσεις;».

«Πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν υψηλά χρέη, πρόκειται δηλαδή για ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα» σημείωσε ο βουλευτής Αχαΐας, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του για το χρέος, για να συνεχίσει: «Έχουμε μπροστά μας έναν ανοιχτό πολιτικό εκβιασμό. Σε αυτό δηλώσαμε ότι δεν θα “μπλεχτούμε” με τις τεχνικές επιτροπές. Για αυτό ζητήθηκε η διαπραγμάτευση να πάει στο υψηλότερο επίπεδο της Συνόδου και να πάρει πολιτικό χαρακτήρα. […] Έχουμε δίπλα μας τον ελληνικό λαό και όλους τους αγωνιζόμενους λαούς που καταλαβαίνουν τι θα πει ένας μικρός λαός, όπως ο δικός μας, να προσπαθεί να βγει από τα δεσμά του χρέους και να κερδίσει την προκοπή του. Αυτό είναι που δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ τεράστια πολιτική δύναμη».
Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον όλων των αντιπροσωπειών για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι τεράστιο, με τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις να «πέφτουν βροχή» σε κάθε πάνελ και εκδήλωση.
Χαρακτηριστικό της κεντρικής σημασίας που δίνεται για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι η συνέλευση των κινημάτων που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί έχει ειδικό αφιέρωμα στη χώρα μας.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: