Δελτια Tυπου, Επικαιροτητα

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να συμβάλει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να συμβάλει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της ΚΟ Χρήστο Μαντά, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Πετράκο και τον συντονιστή των κοινοβουλευτικών Επιτροπών (ΕΠΕΚΕ) και βουλευτή Αχαΐας Βασίλη Χατζηλάμπρου, συναντήθηκε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Πατούλη Γεώργιο. Αντικείμενο της συνάντηση ήταν η ΠΝΠ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Το προεδρείο της ΚΕΔΕ εξέφρασε την αντίθεσή του για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ταυτόχρονα με τη βούλησή του να βοηθήσει την κυβέρνηση στη διαπραγματευτική της προσπάθεια μετά από διάλογο.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση κατέθεσε τη συγκεκριμένη νομοθετική πράξη και τόνισε ότι από αυτή την πράξη δεν κινδυνεύουν τα αποθεματικά και η λειτουργία των δήμων. Αντίθετα, μάλιστα, θα υπάρξει οικονομικό όφελος στους δήμους από τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ. Επίσης, τονίστηκε ότι θα υπάρξει διασφάλιση για τις προθεσμιακές καταθέσεις των δήμων. Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει, σε κάθε περίπτωση, να συμβάλει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε η τελευταία να παίξει το ρόλο της ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης και δημοκρατίας της χώρας.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: