Δηλωσεις - Συνεντευξεις, Επικαιροτητα

Θα οργανώσουμε τη συμμετοχή των πολιτών

Θα οργανώσουμε τη συμμετοχή των πολιτών. Όχι, δηλαδή, δημοσιοσχεσίτικες συναντήσεις με φορείς, συνεταιρισμούς, κοινωνικές οργανώσεις κ.λπ.

Θα οργανώσουμε τη συμμετοχή των πολιτών. Όχι, δηλαδή, δημοσιοσχεσίτικες συναντήσεις με φορείς, συνεταιρισμούς, κοινωνικές οργανώσεις κ.λπ.

Δήλωση στην Ελευθεροτυπία 

Ποια θα είναι η πρώτη πολιτική σας πράξη αν εκλεγείτε περιφερειάρχης και σε ποιους τομείς θα διαθέσετε τα κονδύλια που θα έχετε στη διάθεσή σας;
Η κινητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες και αποφάσεις. Ο «Καλλικράτης» προβλέπει τη δημιουργία Επιτροπής Διαβούλευσης, που ποτέ δεν συστάθηκε από τη σημερινή περιφερειακή αρχή. Δεν θα μείνουμε όμως μόνο εκεί. Θα οργανώσουμε τη συμμετοχή των πολιτών. Όχι, δηλαδή, δημοσιοσχεσίτικες συναντήσεις με φορείς, συνεταιρισμούς, κοινωνικές οργανώσεις κ.λπ., αλλά συνεχής σχέση, συζήτηση, σκέψη και συναπόφαση με τους άμεσα εμπλεκόμενους σε κάθε τομέα.
Οι πληροφορίες, οι δυνατότητες που έχει στη διάθεσή της η περιφέρεια να είναι εις γνώσιν των ενδιαφερόμενων και των πολιτών της περιφέρειας. Μιλάμε, δηλαδή, για δημοκρατία. Η συμμετοχή σημαίνει, επίσης, έλεγχο όχι μόνο των αποφάσεων αλλά και κάθε πόρου και πού αυτός πηγαίνει. Είναι το πρώτο που πρέπει να αποκατασταθεί. Προϋπόθεση σε αυτή την κατεύθυνση είναι, μεταξύ άλλων, η ουσιαστική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, μακριά από τις σημερινές λογικές «χεράκια πάνω, χεράκια κάτω» και εκεί τελεία.
Κατά συνέπεια, η χρηματοδότηση θα είναι, κατά προτεραιότητα, εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη, στην ανακούφιση των πληγών του μνημονίου και στην κάλυψη βασικών αναγκών. Για να αλλάξουμε το κλίμα, να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο χρειάζεται η ενεργοποίηση των ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας. Αυτή είναι η πρώτη μας ιεράρχηση.

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

συνδεσμοι

Follow Βασίλης Χατζηλάμπρου on WordPress.com